Make your own free website on Tripod.com

Linnea´s speltipz

Wind waker

Home
Speltest
Wind waker
Tips & Sånt
Mailbag
Länkar
Kontakta mig
Bättre spelrecensioner

MItt favoritspel : The Legend of Zelda : The WInd Waker

Denna sidan handlar om mitt favoritspel, taktiken, releasedatumet etc etc. Jag berättar också hur jag började spela det och vad jag gillar mest med det.

thelegendofzelda-thewindwaker_01.jpg

thumb_fairyqueen.jpg

Jag ska hitta fler bilder från spelet.

The Legend of Zelda : <title>The Legend of Zelda: The Wind Waker</title>
Spel till Gamecube.
 
Du spelar som en pojke som dagen du börjar spela fyller 12 år. Du väcks av din lillasyster och går för att få din födelsedagspresent av din mormor. Hon gav dig en inte alltför fin present. På den tiden var det dags för pojkarna när de ansågs vara mogna att bära likadana kläder som Link bärt för mycket länge sen. Det tycker han inte särskilt mycket om men vem bryr sig. När du går för att på nytt möta din lillasyster  får du låna hennes kikare. När du kollar på postlådan säger hon till dig att kolla närmare. Sen kollar du längre upp, där är det en stor fågel. I klorna har den en flicka eller kvinna (Vilket man inte kan bedömma) och när de andra piraterna skjuter på fågeln, tappar den henne långt inne i skogen på en hög klippa.
Du måste hjälpa henne, men hur.. ?
 
 

ganondorf.jpg

Med fart och fläkt ger du dig in i ett äventyr ute på havet, så som du aldrig sett Zelda förut. Jag säger nu till er : Sluta kalla det "Barnsliga Zelda" för jag förstår inte vad ni menar. Det kanske verkar för sött, men men. När du möter Ganondorf så känns det att Zelda har börjat på nytt. Ganon finns fortfarande kvar. Zelda är kvar. Du måste se till att Ganondorf inte får ännu en bit av triforce!

screens-gcnpre-zeldawind15.jpg

De som gorde spelet

Spelet gjordes av Nintendo och släpptes 2003. Storyn är annorlunda än vad den brukar och många klagar på grafiken. Men jag gillar det, när det återuppväcker minnen från Ocarina of Time när jag ser Zelda innuti det enorma slottet, där tiden står still.

Tips and Cheats

När du spelat ett tag kommer det ett brev i postlådan (Postlådan gungar) och det ska vara en karta. Känner du till försäljaren som åker runt i båt och säljer saker? Kartan är över var han finns. På ett ställe ser du att han har en hjälm. Åker du till det stället (Du hittar med hjälp av din SeaChart, se till att lära dig hur den funkar) så säljer han det bästa man kan ha ; En hjärtdel, en tom flaska och vad mer undrar ni säkert? Kolla upp det själva!
 
Se till att gå till alla fairy islands (Små öar med "hus" som ser ut som snäckor).
Men först måste du ha en del saker. Ispilen, Eldpilen och hammaren t.ex. På några av dom får du större påsar att behålla pilar och bomber i. Och även pengar.
När du fixat "lövet" och bomberna/Styrke ringarna så gå upp på klippan på Outset Island där bron är trasig. Använd din WInd Waker och styr vinden åt rätt håll. Gå upp på den lilla hullen och på höga stenen som är vänd mot bron. Sedan kan du flyga till andra sidan med "lövet". Gå dit du mötte Tetra i början av spelet. På vägen dit finns en stor sten som du kan spränga bort/lyfta när du har styrke ringar.
Där nere ger fén dig en stor pengapåse (Gissa hur mycket pengar man kan ha i den ;) ).
 
Minns du var du fick svärdet i början? När du samlat ihop 10 Knights Crests, gå dit. Visa dem för gubben du fick svärdet av. Han ger dig sedan en spun attack. Du laddar ihop genom att hålla nere B, sen släpper du och snurrar runt helvilt. Akta, du kan bli snurrig.

En sida av : Linnea Strand